Det finns ett antal prylar du inte ska lämna i bilen på sommaren.
Det finns ett antal prylar du inte ska lämna i bilen på sommaren. - Foto: Pexels

Det här ska du ALDRIG lämna i bilen på sommaren – kan orsaka brand

Sommaren och sol innebär även att det kan bli riktigt varmt i bilen. Då finns det saker som du ska passa dig för att lämna kvar i ditt åk – som i värsta fall kan orsaka en brand.


Är det varmt utomhus, blir det ännu varmare i bilen. Enligt Svenska Kennelklubben kan det bli så varmt som 52 grader i bilen om det är 27 grader i luften. 

Som tur är känner de allra flesta till detta och vet hur farligt det är att lämna ett barn eller ett husdjur i en varm bil. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad man, enligt veterinären, ska göra för att inte glömma hunden i bilen

Lämna inte vattenflaskan i bilen

Men det finns även en hel del vanliga saker som man brukar ha i bilen, som man absolut inte ska lämna där på sommaren. En av dessa prylar är handsprit, och varför det är så farligt att lämna i bilen kan du läsa om här.

En annan sak, som kan verka helt ofarlig är vattenflaskan. Det är ju toppen att dricka vatten under varma dagar, men att låta den ligga kvar i bilen är inte bra alls. 

– Trots att det är ovanligt kan vattenflaskor i plast göra att solstrålarna förstärks och leds vidare liknande solstrålar genom ett förstoringsglas, vilket i värsta fall kan leda till en brand i bilen, säger Linda Viktorin, marknadschef hos bilsäljaren Kamux, till Nyheter24.  

Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!