När solen tittar fram och steker på kan det vara skönt att dra sig undan.
När solen tittar fram och steker på kan det vara skönt att dra sig undan. - Foto: Mads Claus Rasmussen & Mark Baker

Trött på värmen? Hit ska du bege för att svalka dig – under sommarmånaderna

Sommaren är här och med den solen och värmen. Under ett par månader om året får vi njuta av härligt väder innan kylan kommer tillbaka. Men ibland kan det bli övermäktigt – då finns det vissa ställen du kan bege dig till för att svalka dig.


Under sommarmånaderna njuter vi svenskar av härligt väder, varma kvällar och mycket bad. Men ibland kan det trots allt bli lite övermäktigt med värmen – och då finns det vissa, mer ovanliga, ställen dit du kan bege dig för att svalka dig en stund. 

Nyheter24 listar därför 8 platser där det garanterat är svalare än ute när solen ligger på – och varför just de platserna svalkar. 

Biograf eller shoppingcenter

Biografer och stora shoppingcenter brukar vara välkylda och erbjuder en bekväm miljö att spendera tid i under de varmaste dagarna. Du kan njuta av en film eller ta en avkopplande shoppingrunda.

Bibliotek 

Bibliotek erbjuder ofta en sval och tyst atmosfär där du kan koppla av och njuta av att läsa eller studera. Det är en fridfull plats att fly till och undkomma sommarhettan.

Simhall eller badhus

Att ta ett dopp i en simhall eller ett badhus är ett utmärkt sätt att svalka av sig och njuta av vattenaktiviteter samtidigt som du undviker den starka solen.

Kylt café eller restaurang 

Vissa caféer och restauranger har effektiva luftkonditioneringssystem och erbjuder en sval och bekväm miljö där du kan njuta av en måltid eller en svalkande dryck.

Museum eller konsthall

De erbjuder både en kulturell och sval upplevelse. Du kan utforska konstverk och historiska föremål samtidigt som du undviker utomhustemperaturen.

Offentliga bibliotek och kulturcentra

Många städer har offentliga bibliotek och kulturcentra där du kan tillbringa tid och delta i olika evenemang. Dessa platser brukar vara välkylda och kan erbjuda en fristad från sommarhettan.

Naturreservat eller skogar

Om du föredrar att vara utomhus kan du söka dig till naturreservat, skogar eller parker med mycket trädskugga. Dessa områden kan vara något svalare tack vare skuggan och grönskan.

Kuststäder eller sjöar

Att besöka kuststäder eller sjöar kan erbjuda en svalkande bris och möjligheten att ta ett svalkande dopp i vattnet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!