Johanna Möllers åttonde permissionsansökan nekades i veckan
Johanna Möllers åttonde permissionsansökan nekades i veckan - Foto: Alexander Larsson Vierth/TT/Kriminalvården

Johanna Möllers handskrivna ansökan – det ville hon göra på sin permission: "Kommer inte svika er"

I maj ansökte Johanna Möller, känd som Arbogakvinnan, om lufthålspermission från Anstalten Ystad. Tidigare i veckan kom beskedet att den nekades – för åttonde gången. Nyheter24 har tagit del av hennes handskrivna ansökan.


I augusti 2017 dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsöket på sin mamma Anki

Paret attackerades i deras sommarstuga utanför Arboga sommaren 2016 efter att Möller hade övertalat sin dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi att utföra dådet, enligt domen. Här kan du läsa om hur han lever idag

Johanna Möller har ansökt om permission åtta gånger

I dag avtjänar Johanna Möller sitt straff på kvinnofängelset i Ystad, och Arbogakvinnans tid bakom lås och bom har kantats av bråk och konflikter. Hon har bland annat anklagats för att ha utfärdat en dödsorder och begärt ett trollspö.

Tidigare i veckan fastslogs det att Johanna Möller nekats permission för åttonde gången, vilket bland annat SVT rapporterat om. Vid ett tidigare tillfälle har hon själv valt att dra in sin ansökan, en annan gång valde hon att inte genomföra en beviljad permission. 

Avslagen har Kriminalvården motiverat med att aktionen kräver "extraordinära säkerhetsinsatser" – och så var fallet även den här gången. 

Johanna Möller: "Snälla ge mig en chans"

Nyheter24 har tagit del av Johanna Möllers handskrivna permissionsansökan inifrån Anstalten Ystad, som närmare beskriver vad hon planerat att göra på sin korta tid i det fria, om den hade beviljats. Delar av ansökan har maskats då den innehåller sekretessbelagda uppgifter. 

Dokumentet är daterat till den 27 maj 2023 och är signerat av Johanna Möller själv.

"Jag har inga varningar och sköter allt jag ska. Jag vill visa KV (Kriminalvården, reds. anm) att jag kommer sköta permissionerna lika bra", skriver Johanna Möller i ansökans inledning.

Hon fortsätter:

"Jag vill inte ens åka härifrån – jag vill göra min tid, göra det bästa av den och förhoppningsvis kunna klassas ner så jag kan få umgås med mina barn."

"Jag vill verkligen visa KV att jag accepterar att avtjäna min tid så att jag kan få bli en mer närvarande mamma och mormor. Jag har inte träffat mina andra barnbarn sen dom var bäbisar så snälla ge mig en chans. Jag kommer inte svika er."

Foto: Kriminalvården
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!