SJ har fått nya böter för brister på nattågen till norra Sverige. Arkivbild.
SJ har fått nya böter för brister på nattågen till norra Sverige. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Nya böter för SJ för brister på nattåg

Problemen med underhållet av nattågen till norra Sverige fortsätter.


Nu har Trafikverket delat ut ytterligare ett vite på över en halv miljon kronor till SJ för brister under första kvartalet i år, rapporterar Dagens Nyheter. En stor del av vitet, 390 000 kronor, har delats ut på grund av trasiga toaletter och duschar.

— Det läckte avloppsvatten från toaletten. Det luktade illa och var blött, säger resenären Dag Halvorsen, som nyligen reste sträckan Åre-Stockholm med SJ, till DN.

Enligt Tobbe Lundell, presschef på SJ, beror det bristande underhållet på att tågbolagets underhållsleverantör just nu har svårt att få ihop bemanningen.

— Därför hinner vi inte få tågen i de skick som de ska vara i tid, säger han till tidningen och tillägger att rekrytering av personal pågår.

Nattågen till norra Sverige har dragits med brister en längre tid. SJ och norskägda Vy som bland annat kör sträckorna Göteborg-Åre och Stockholm-Narvik har fått över 1,5 miljoner kronor vardera i vite för bristande komfort eller förseningar sedan bolagen tog över nattågstrafiken 2020, enligt DN.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Lite uppåt på Asienbörserna

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

1 timme sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

1 timme sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern sköts i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.