Johanna Möller blev känd som Arbogakvinnan i media.
Johanna Möller blev känd som Arbogakvinnan i media. - Foto: TT och Alexander Larsson Vierth/TT

Arbogakvinnans dotter avslöjar kusliga detaljen – som inte ens polisen känt till

Amanda Blomsterlund, 29, är dotter till en av Sveriges mest ökända brottslingar: Arbogakvinnan. Nu berättar hon om vad hennes mamma sa strax innan mordet och mordförsöket på Johanna Möllers föräldrar.


I augusti 2017 dömdes Johanna Möller, som i media blev känd som "Arbogakvinnan", för mordet på sin pappa Göran och mordförsöket på sin mamma Anki.

Drygt ett år tidigare hade föräldrarna attackerats med kniv av Möllers dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi – detta efter hennes pappa, som länge stöttat henne ekonomiskt, valt att strypa pengaflödet. 

Men det hindrade inte Arbogakvinnan från att leva långt över sina tillgångar.

– Det var skumpa och skaldjur och oxfilé var och varannan dag. Hon levde som att hon var miljonär i princip. Men ändå ringde hon till mig och bad om att få låna pengar vissa gånger, berättar nu Möllers dotter Amanda Blomsterlund, 29, i en intervju med Expressen.

Så lever Johanna Möller i fängelset – efter Arbogafallet

Arbogakvinnans kusliga ord till dottern

När Amanda Blomsterlunds morfar mördats och hennes mormor vårdades på sjukhus med svåra stickskador förstod hon snabbt att hennes egen mamma varit inblandad i attacken.

Och det är särskilt en detalj som får henne att ana att Johanna Möller haft ett finger med i spelet.

– Jag har någonstans ett minne av att vi sitter på hennes balkong och hon skämtar om att "din mormor och morfar kanske borde försvinna, så att vi får arvet någon gång". Det tror jag aldrig att jag sagt någon gång. Inte till polisen heller, berättar hon för Expressen.

Här är maten Arbogakvinnan Johanna Möller får äta i fängelset

Amanda Blomsterlund: "Har ingenting kvar"

Innan mordet bad Johanna Möller sin dotter att skriva upp sig på ett lån å hennes vägnar. Ovetandes om den mörka tid som skulle vänta framöver sa Amanda Blomsterlund ja – något hon sedan ångrade djupt när mamman dömdes till fängelse och hon stod ensam kvar med skulderna.

– Det har kostat mig allt. Jag har ingenting kvar, tänkte jag säga. Men värst av allt är mitt mående. Det är den största biten, säger hon till tidningen

Läs alla våra artiklar om Johanna Möller här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!