Johanna Möller dömdes till livstids fängelse 2017.
Johanna Möller dömdes till livstids fängelse 2017. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Anders Wiklund/TT

Här är maten Arbogakvinnan Johanna Möller får äta i fängelset

Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, sitter fängslad på kvinnoanstalten i Ystad. Här har hon möjlighet att arbeta, utbilda sig och gå på yoga – men vad får hon att äta? Det har Nyheter24 tagit reda på.


I augusti 2017 dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsöket på sin mamma Anki

Paret attackerades i deras sommarstuga utanför Arboga sommaren 2016 efter att Möller hade övertalat sin dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi att utföra dådet.

Trollspö, DNA-kit och kontaktförbud: Så lever Johanna Möller i fängelset – efter Arbogafallet

Johanna Möller inifrån fängelset: "Kommer inte svika er"

I dag avtjänar Johanna Möller sitt straff på kvinnofängelset i Ystad, varifrån hon ansökt om, och blivit nekad permission vid åtta tillfällen. 

Hennes senaste permissionsansökan skickade hon in i maj 2023. I den handskrivna ansökan, som Nyheter24 tagit del, beskriver Möller närmare vad hon planerat att göra på sin korta tid i det fria, om den hade beviljats. 

"Jag vill verkligen visa KV att jag accepterar att avtjäna min tid så att jag kan få bli en mer närvarande mamma och mormor. Jag har inte träffat mina andra barnbarn sen dom var bäbisar så snälla ge mig en chans. Jag kommer inte svika er."

Johanna Möllers handskrivna ansökan – det ville hon göra på sin permission

Maten på anstalten Ystad – det får Johanna Möller att äta

På kvinnoanstalten Ystad jobbar de intagna med förpackning, småindustri, trädgård och keramik. De har möjlighet att motionerna och delta i mindfulness och yoga. På två av avdelningarna för kvinnor lagar de intagna själv mat efter egen budget.

Övriga avdelningar serveras mat inne på anstalten – men vad? Nyheter24 har tagit del av matsedeln för vecka 35, och den bjuder på allt ifrån kebab och stekt sill till den lite mer nytänkande rätten American hotpot.

Foto: Kriminalvården
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!