Johanna Möllers dåvarande make hittades död i Mälaren och hans grav öppnades senare upp.
Johanna Möllers dåvarande make hittades död i Mälaren och hans grav öppnades senare upp. - Foto: Anders Wiklund/TT och Claudio Bresciani/TT

Dottern: Johanna Möller bad mig döda • "Med ett basebollträ"

Johanna Möller dömdes och friades senare för anstiftan till mord på sin dåvarande make Aki Paasila. Nu berättar Arbogakvinnans dotter Amanda Blomsterlund om hur mamman bad henne ta livet av Paasila.


Den 3 augusti 2016 larmas polisen till en sommarstuga utanför Arboga. I bostaden anträffas Göran Möller död, medan hans fru Anki Möller är svårt skadad.

Den senare överlever knivattacken, som genomförts av Mohammad Rajabi och som orkestrerats av parets egna dotter Johanna Möller

Bägge två döms senare till livstids fängelse för mord och mordförsök. 

Johanna Möller och sommarstugemordet i Arboga  – här är vad som hände

Mohammad Rajabi under rättegången. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Aki Paasilas död utreddes efter Arbogafallet

I samband med brottsutredningen som följde efter attacken började man också undersöka ytterligare ett dödsfall som inträffat vid sommarstugan. Under sommaren 2015 hittas nämligen Johanna Möllers dåvarande make Aki Paasila död i vattnet intill bostaden. 

Bara sex dagar efter detta krävde Möller att få Paasilas livsförsäkring – som hon själv tros ha tecknat och som uppgick till två miljoner kronor – utbetalad. Men försäkringsbolaget If började ana oråd och beslutade sig för att inte genomföra någon utbetalning.

I detta skede öppnades även Paasilas grav upp och kroppen obducerades. 

Johanna Möller om maken Aki Paasila: "Ett svin"

Johanna Möllers dotter: "Sjukaste någonsin"

Man åtalade senare Johanna Möller för anstiftan till mord på Aki Paasila – ett brott hon dömdes för i tingsrätten, men senare friades för i hovrätten. 

Som en del av bevisningen mot henne fanns vittnesmål om hur hon, i flera samtal, uttryckt en vilja att skada eller döda Paasila. I en intervju med Expressen berättar nu Arbogakvinnans äldsta dotter Amanda Blomsterlund, 29, om hur dessa konversationer sett ut.

Arbogakvinnans dotter avslöjar kusliga detaljen – som inte ens polisen känt till

Sommarstugan utanför Arboga. Foto: TT

Bland annat ska Möller ha frågat henne om hon kunde organisera så att någon tog livet av Paasila.

– Kanske ett år innan hon frågade det här så började hon säga att Aki misshandlade henne, både fysiskt och psykiskt. Han knarkade, han söp, han gjorde det ena och det andra, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Efter att hon frågat om jag kan fixa någon så frågade hon om jag och hon skulle göra det tillsammans. Att vi skulle knacka på på natten och slå honom i huvudet med ett basebollträ. 

Till en början var Amanda positiv till förslaget.

– Eftersom han gjorde så grova saker enligt min mamma så kändes det som att det skulle vara en bra lösning. Just då. Men sen i efterhand så är det ju det sjukaste någonsin liksom, säger hon till Expressen.

Läs alla våra artiklar om Arbogakvinnan Johanna Möller här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!