En knivskuren man påträffades på tisdagen i Västerhaninge. Arkivbild.
En knivskuren man påträffades på tisdagen i Västerhaninge. Arkivbild. - Foto: Mikaela Landeström/TT

Man hittad svårt knivskuren söder om Stockholm – förd med ambulans till sjukhus

En man i 30-årsåldern hittades tidigt på tisdagsmorgonen svårt knivskuren i Västerhaninge söder om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.


— Han är rätt svårt skadad och knappt talbar. Vi har därför inte kunnat höra honom, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral till tidningen.

Mannen ska ha påträffats av en privatperson vid halv sex-tiden och fördes med ambulans till sjukhus.

— Vi har anträffat en del spår som säkrats men i nuläget har vi ingen misstänkt, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen utreds som mordförsök.

TT
/
/
Senaste nytt

Sis anmäler inte våldsbrott på ungdomshem

Kliver Europa fram för Ukraina om USA backar?

Ukraina larmar om att kriget kan vara förlorat om USA tar ett kliv tillbaka. Det europeiska stödet trappas upp, men inte nödvändigtvis tillräckligt. Man ska inte ta för givet att de europeiska länderna skulle öka sitt stöd bara för att USA minskar sitt, säger analytikern Björn Fägersten.

"Musk kommer inte ge sig"

Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.