Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Geir Olsen/TT & Janerik Henriksson/TT

Hittade borttappat bankkort – gick och köpte alkohol på Systembolaget

I somras hittade en man och en kvinna ett borttappat bankkort. Istället för att lämna kortet till polisen gick de och handlade på Systembolaget.


En 26-årig man och en 23-årig kvinna hittade en kortbehållare med fyra kort i Tosselilla, som ligger i Tomelilla kommun. Enligt den gärningsbeskrivning som Nyheter24 tagit del av från Ystads tingsrätt handlade de bägge gärningsmännen med uppsåt eftersom de behöll korten under dagen. 

"Blippade" det stulna kortet

Samma dag besökte de Systembolaget vid centralstationen i Tomelilla och "blippade" enligt Ystads tingsrätt det stulna bankkortet. Totalt 139 kronor drogs från offrets kort. 

23-åringen nekar till brott

Den 23-åriga kvinnan menar att hon är oskyldig och att hon trodde att 26-åringen hade lagt tillbaka kortbehållaren där de hittade den. När 26-åringen sedan använde det upphittade kortet på Systembolaget trodde 23-åringen att det var hans egna kort. 

26-åringens historia stämmer överens med 23-åringen, även han menar att hon inte var medveten om att han använde det upphittade kortet på Systembolaget. Ingen av de talade om att lämna kortbehållaren till polisen och eftersom de inte heller gjorde det döms bägge. 

Domen

Mannen och kvinnan döms för fyndförseelse och ringa bedrägeri. Ystads tingsrätt bedömer att de agerat i samförstånd med varandra och gärningsmännen har krävts på skadestånd till offret.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!