Klimataktivisten Greta Thunberg har rört upp känslor i Israel med sitt inlägg på X om att 'stå upp för Gaza'. Arkivbild.
Klimataktivisten Greta Thunberg har rört upp känslor i Israel med sitt inlägg på X om att 'stå upp för Gaza'. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Israel stryker Greta Thunberg ur läroplanen

Israel fortsätter att rasa mot Greta Thunberg efter hennes manifestation till stöd för Gaza. Landets utbildningsdepartement meddelar att den svenska klimataktivisten plockas bort ur läroplanen, skriver israeliska Haaretz.


Greta Thunberg publicerade ett inlägg i fredags på sociala medier-plattformen X, där hon och andra aktivister höll upp handskrivna plakat med budskapen "Stå upp för Gaza" och "Befria Palestina".

"Världen behöver säga ifrån och uppmana till ett omedelbart vapenstillestånd, rättvisa och frihet för palestinier och alla civila som drabbas", skrev Thunberg.

Den israeliska militärens talesperson Arye Sharuz Shalicar riktade hård kritik mot Thunberg efter inlägget, och anklagade henne för att "hon sopar terrorn från palestinierna, Hamas och Islamiska jihad under mattan som om den inte fanns".

Nu har israeliska utbildningsdepartementet bestämt sig för att vidta åtgärder mot Greta Thunberg efter hennes manifestation – klimataktivisten stryks helt ur skolornas läroplan, skriver Haaretz.

"Hennes ställningstagande diskvalificerar henne som en pedagogisk och moralisk förebild, och hon är inte längre lämplig att vara en inspirationskälla för elever i Israel", säger utbildningsdepartementet i ett uttalande enligt tidningen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!