Två Ica-handlare tar sina tre butiker från Hemköp till Ica nästa år.
Två Ica-handlare tar sina tre butiker från Hemköp till Ica nästa år. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Janerik Henriksson/TT

Ica värvar tre Hemköp-handlare – här är butikerna som påverkas

Tre Hemköp-butiker kliver över till konkurrenten Ica från och med 2024. En av de som påverkas är en av Hemköps största handlardrivna butiker, rapporterar Dagligvarunytt.


De svenska livsmedelskedjorna fortsätter att utmana varandra om kunderna. Nu tappar en av jättarna tre stora butiker till förmån för konkurrenten Ica.

Här stänger Hemköp sina snabbkassor efter stöldvåg

Tre Hemköp-butiker blir Ica

Den svenska livsmedelsjätten Hemköp, som ägs av Axfood-koncernen, blir av med hela tre stora butiker, rapporterar Dagligvarunytt.

Det rör sig om två handlare som driver de tre butikerna och som nu väljer att kliva över till Ica-koncernen. Butikerna som berörs är Hemköp Telefonplan i Stockholm som blir Ica Nära. Hemköp Sjövikshallen blir Ica Supermarket och en av bolagets största handlardrivna butiker, Hemköp Hornstull, blir Ica Kvantum.

I en skriftlig kommentar till sajten Dagligvarunytt uttalar sig Hemköps vd, Simone Margulies, om tappet av de stora drakarna.

”Vi ser oss själva som utmanare inom traditionell livs och vi märker att kunderna uppskattar detta, fler kunder upptäcker oss, lojaliteten ökar och vi har en stark utveckling, därför är det så klart tråkigt att de här två handlarna lämnar Hemköps-kedjan”, skriver hon.

Butikerna blir från och med den 1 februari 2024 en del av Ica.

Ica, Willys eller Lidl – här är kundernas favoritbutik

/
Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!