- Foto: Martina Holmberg / TT & Pexels

Detta stör sig hantverkare på hemma hos dig: “De är ju värst!”

Vad tycker hantverkare egentligen om dig och ditt hem? Nyheter24 har pratat med Lukas Borg, hantverkare, för att ta reda på det. Han berättar om de tre värsta typerna av kunder.


Hantverkare som jobbar hemma hos människor har fått se det mesta och det finns några saker som är återkommande och störande. Nyheter24 har pratat med Lukas Borg, som är hantverkare i Säter, om vad hantverkare stör sig på hemma hos dig. 

Kunder som vill att man ska förklara allt man gör

Lukas Borg berättar att det är störigt med kunder som är hemma medan hantverkaren ska arbeta. Då är det vanligt att de granskar hantverkarens arbete i detalj. De hänger över axeln på hantverkaren och undrar varför man gör si eller så.

– Det finns de kunder som sitter och tar tid när man kommer och åker också, och vill att man redovisar minuter hit och dit. I sådana fall vill man ju bara åka tillbaka efter jobbet och riva hela skiten, säger Lukas Borg till Nyheter24. 

Den värsta typen – enligt hantverkaren

Den värsta typen av kund är den som inte låter hantverkaren ha sin lunchrast i deras hem. Då får hantverkaren ta sin lunch någon annanstans. 

– Man får sitta i bilen och äta eller åka till närmaste mack och käka, de är ju värst!

Rutavdrag 2023: Så funkar det och så mycket höjs det 2024

Tanter i morgonrock 

Lukas Borg berättar att det inte är ovanligt att tanter öppnar dörren på morgonen klädda i endast morgonrock. 

– När man började jobba som snickare önskade man alltid att man skulle få komma hem till någon snygg yngre tjej men det hände ju aldrig. Det var alltid äldre kvinnor som försökte ta reda på om man hade tjej eller inte och säger man nej så kommer det alltid “Men hur kan en sån händig kille som du inte ha någon?”.

Han berättar att han upplevt att tanterna är lite sugna på manliga hantverkare. 

– Svårt att veta hur man ska reagera när en tant står i morgonrock varje gång man öppnar.

Garageinredning – här är inspirationen du letat efter

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!