Snygga garage
garageinredning – här är inspirationen du letat efter. - Foto: Illustration Nyheter 24

Garageinredning – här är inspirationen du letat efter

Att inreda garaget ska kännas kul. Här är tipsen och inspirationen du behöver för snygg och funktionell garageinredning.


Garageinredning – förråd

Många ser garaget som en plats för att förvara saker som inte längre får plats i huset. Det kan vara allt från gamla möbler till sportutrustning. Men utan rätt organisation kan det snabbt bli rörigt och svårt att hitta det du behöver. Satsa på hyllsystem, skåp och lådor för att hålla ordning. Genom att kategorisera och märka upp förvaringen blir det lättare att hålla reda på allt. 

Det finns också många smarta lösningar som takförvaring eller magnetiska verktygshållare som kan hjälpa dig att utnyttja utrymmet till max. Om du har mycket verktyg eller andra småsaker, kan pegboard vara ett bra val. Det är både flexibelt och ger dig en bra överblick över dina saker.

Här är ett exempel på hur du kan förvara saker i ditt garage. Foto: Illustration Nyheter24.

Det ska du aldrig förvara i garaget – kan förstöras

Garageinredning – för dig med bil. 

För bilägaren är garaget en skyddsplats för bilen. Men det kan också vara en plats för att sköta om och underhålla din bil. En ordentlig arbetsbänk med god belysning och förvaring för verktyg är en bra början. En bra belysning är A och O, och välj gärna en arbetsbänk med hjul så att du kan flytta den efter behov. 

Om du har en extra bil eller motorcykel som inte används dagligen kan det vara värt att överväga en billyft för att spara plats. Och glöm inte att tänka på säkerheten, se till att ha ordentlig ventilation och att elinstallationerna är korrekta.

Har du bil kan det vara viktigt med en arbetsbänk i garaget. Foto: Illustration Nyheter24.

Garageinspiration – vardagsrum

Om du inte har behov av att förvara en bil i ditt garage, kan det vara en utmärkt idé att förvandla det till ett extra vardagsrum. Här kan du skapa en mysig atmosfär med mjuka möbler, en TV och kanske till och med en braskamin. Tänk på isolering för att hålla värmen inne och kylan ute. 

Med rätt färgval och belysning kan du skapa en mycket inbjudande och trivsam miljö. Det är också viktigt att tänka på ventilation och kanske installera en luftvärmepump för att hålla temperaturen på en behaglig nivå året om. Det kan också vara en god idé att installera stora fönster för att få in mycket naturligt ljus och skapa en öppen känsla.

Har man ingen bil kan man inreda garaget som ett vardagsrum. Foto: Illustration Nyheter24.

Så ökar du enkelt värdet på hemmet – utan att renovera

Garageinredning – andra möjligheter 

Det finns andra kreativa sätt att utnyttja garaget på. Kanske drömmer du om ett eget gym, en musikstudio eller en hobbyverkstad? Möjligheterna är oändliga när det kommer till garageinredning. Det viktigaste är att planera utifrån dina behov och önskemål. Genom god planering och rätt val av material och lösningar kan ditt garage bli den extra ytan du alltid har drömt om.

LÄS MER: Få ditt vardagsrum att se större ut – 7 enkla knep

/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!