Nu auktioneras guldsemlan ut.
Nu auktioneras guldsemlan ut. - Foto: Henrik Montgomery/TT/Privat

Nu kan du buda på världens dyraste semla – pengarna går till välgörenhet

​Konditorn Robin Falck har skapat vad som tros är världens dyraste semla. Nu auktioneras guldsemlan ut och pengarna går till välgörenhet.


Konditorn Robin Falck, 35, har skapat vad som kan tänkas vara världens dyraste semla. Robin Falck driver konditoriet Rockos i Karlshamn, som är kända för sina semlor, vilket även P4 Blekinge rapporterat om.

Semlan är täckt i 24 karats guld

– Idén kom eftersom vi på Rockos är kända för våra semlor och vi ville göra något unikt och annorlunda, berättar Robin Falck i en intervju med Nyheter24.

Den innovativa semlan är nämligen täckt i 24 karats guld och fylld med champagne-mandelmassa, gjord på handplockade spanska mandlar och färsk grädde. Och själv vetebullen är gjord på färskmald kardemumma.

Pengarna går till en lokal välgörenhetsorganisation

Semlan ligger just nu ute till auktion och man hoppas kunna dra in pengar till en lokal välgörenhetsorganisation som ger julklappar till familjer som har det svårt ekonomiskt i jul.

– Pengarna går oavkortat till advetkommitens arbete med att ge julklappar till familjer som har det svårt i Karlshamn, säger Robin Falck till Nyheter24.

I skrivande stund är högsta budet uppe på 300 kronor, men auktionen kommer hålla på i tio dagar till. Semlan kommer gå att få både gluten- och mjölkfri om det vinnande budet önskar det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!