Johanna Jansson dömdes för mordet på Tove i hovrätten.
Johanna Jansson dömdes för mordet på Tove i hovrätten. - Foto: Polisen

Johanna Jansson överklagar till HD – dömdes för mordet på 21-åriga Tove

Johanna Jansson, 21 som dömdes till 16 års fängelse för mordet på Tove i Vetlanda ska överklaga domen till Högsta domstolen. Det säger hennes försvarare Clea Sangborn för Vetlanda-Posten.


Clea Sangborn uppgav redan i samband med domen i Göta hovrätt att ett överklagande kunde komma att ske, och bekräftar nu att det kommer att lämnas in till HD under torsdagen.

21-åriga Tove hittades död i ett skogsområde utanför Vetlanda för ett år sedan, efter att hon försvunnit i samband med en utekväll. Två unga kvinnor, Maja Hellman, nu 19 år, och Johanna Jansson, 21, dömdes till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott i tingsrätten. Hovrätten friade den yngre kvinnan helt för mord och gav den äldre en lindrigare påföljd.

Här kan du läsa om Johanna Jansson tårar efter att hon dömdes för mordet på Tove.

Mordet på Tove: Johanna Jansson överklagar

Johanna Jansson har erkänt att hon tagit ett kort strypgrepp om Toves hals, men hävdar att Tove inte dog av detta. Försvaret menade i stället att Tove kunde ha dött av att ha kvävts av sina egna spyor, och rättegången i hovrätten kom att handla mycket om just dödsorsaken.

Hovrätten konstaterar att Tove dog av kvävning till följd av strypning – även om det inte går att utesluta att andra faktorer kan ha bidragit till eller påskyndat dödsfallet – men Clea Sangborn anser ändå att dödsorsaken inte är klarlagd och överklagar därför.

Här kan du läsa fler artiklar om Johanna Jansson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!