Här är Sveriges bästa arbetsplats.
Här är Sveriges bästa arbetsplats. - Foto: Johan Nilsson/TT/Pexels

Här är Sveriges bästa arbetsplats – personalen får själva välja hur mycket de vill jobba

En Coop-butik har blivit utsedd till Sveriges bästa arbetsplats av fackförbundet Handels. Anledningen är att personalen själva får välja hur mycket eller lite de vill jobba.


En Coop-butik i Växjö har blivit utsedd till Sveriges bästa arbetsplats av fackförbundet Handels, vilket även tidningen Syre rapporterat om.

Därför utsågs butiken till Sveriges bästa arbetsplats

Anledningen till att butiken utsetts till Sveriges bästa arbetsplats är att personalen själva får välja hur lite eller mycket de vill jobba och så anpassas arbetsschemat därefter.

Denna flexibilitet tycker Handels utmärker arbetsplatsen, skriver Handelsnytt.

I Handels motivering till varför butiken vunnit Sveriges bästa arbetsplats skriver de:

”Ett glatt och härligt gäng som ställer upp för varandra. Klubben är inte rädd för att ställa krav på arbetsgivaren, samtidigt som det finns en god dialog och samverkan”.

Ica-butik firade en anställd – då blev kunderna också bjudna på tårta

De anställda får mer tid för familjen när de själva får välja hur mycket de jobbar

De anställda i butiken kan på grund av att de själva får välja hur mycket de vill jobba, spendera mer tid med familjen och få lediga helger om så önskas.

– Alla som har lämnat önskemål om sånt som familjeskäl och lediga helger har fått dem tillgodosedda. Samtidigt har alla som önskat fler timmar på kontraktet fått det. I dag ligger nästan alla på 35 timmar i veckan och är nöjda med det, säger Aida Bermani, Handels klubbordförande, till Handelsnytt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!