Restaurangen serverade kall mat, som bedömes som osäker att servera.
Restaurangen serverade kall mat, som bedömes som osäker att servera. - Foto: Dan Hansson/Svd/TT/Tim Aro/TT

Svartmögel och dåligt tillagad mat på restaurang i Malmö: "Risk för..."

Miljöförvaltningen i Malmö gjorde en oanmäld livmedelskontroll på en populär restaurang i området. Det visade sig att restaurangen hade en del avvikelser.


Miljöförvaltningen gjorde en livsmedelskontroll av en restaurang i Malmöområdet. Det var en ordinarie kontroll som miljöförvaltningen gör regelbundet.

Denna gång kom Miljöförvaltningens handläggare oanmäld, för att kontrollera att restaurangen följde Livsmedelslagstiftingen.

Vid kontrollen hittades en hel del avvikelser. Bland annat kunde man konstatera att restaurangen hade en bristfällig temperatur på varmhållning.

Kackerlackor på populär restaurang i centrala Stockholm – akuta insatser krävs

Serverade osäkra livsmedel i buffen

Restaurangen serverade en buffet där innetemperaturen i de olika rätterna var mellan 38 och 45 grader. Om maten har denna temperatur så finns det risker med att servera maten.

Enligt Sveriges Kommuner och Regioner ska mat som serveras vara minst 60 grader för att hindrar tillväxt av bakterier.

I Miljöförvaltningens rapport, som Nyheter24 tagit del av, står det att det finns “Risk för att osäkra livsmedel serveras.”.

Intorkad kycklingsaft och mögel på Ica Maxi-butik: "Luddigt av damm"

Svartmögel i diskrummet

Förutom att restaurangen hade fel temperatur på buffen så hade de även svartmögel i diskrummet, något som medför risk för kontaminering. 

Man beslutade att Miljöförvaltningens avdelning för livsmedelskontroll ska göra en uppföljande kontroll för att se till att restaurangen gjort en förändring.

Nyheter24 har sökt restaurangens styrelse för en kommentar.

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!