Simhall. Genrebild.
Simhall. Genrebild. - Foto: Simon Paulin / SvD / TT

Mamman åtalas för treårige sonens död – drunknade i pool

I augusti förra året drunknade en treårig pojke på Centralbadet i Norrköping. Nu åtalas pojkens mamma för vållande till annans död, berättar P4 Östergötland.


Åklagaren anser att mamman har brustit i sin uppsikt över barnet under en "inte obetydlig tidsperiod". Pojken hade inte några armpuffar eller andra flythjälpmedel vid tillfället.

Kvinnan nekar till brott.

TT
Senaste nytt

Andersson: Vill strypa största oppositionspartiet

Så många miljoner håvar Arlas toppar in

Mjölkimperiet Arla är både omtyckt och kritiserat. Deras mjölk och smör går att finna i alla matbutiker runt om i Sverige – men hur mycket håvar Arlas toppar in egentligen?

Palestinska grupper: Enad front mot Israel

De palestinska grupperingarna Fatah och Hamas ska sträva efter ett "enhetligt agerande" i konflikten med Israel. Det säger deras representanter efter ett samtal i Rysslands huvudstad Moskva.

Så många ansöker om skuldsanering hos Kronofogden: ”Oroande”

Under 2023 ökade svenska folkets skulder till Kronofogden rejält. Under samma period ökade även antalet ansökningar om skuldsanering till myndigheten.

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Utredning vill strypa partipolitiska lotterier

1 timme sedan
Regeringens utredare föreslår skärpta regler för partilotterier. Förslaget kan slå hårt mot Socialdemokraterna som får in stora pengar på sin försäljning.