En man som jobbat inom hemtjänsten misstänks för ett mord i Strömstad. Arkivbild.
En man som jobbat inom hemtjänsten misstänks för ett mord i Strömstad. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna i 90-årsåldern mördad – tidigare anställd inom hemtjänsten misstänkt

Mannen misstänkts för att ha mördat en kvinna i 90-årsåldern, i centrala Strömstad i början av november. Nu har det framkommit att han varit anställd inom hemtjänsten, rapporterar lokala medier.


Det misstänkta mordet tros ha inträffat i början av november. Mannen, som är i 50-årsåldern, anhölls dock först i förra veckan och häktades på måndagen.

Strömstads kommun har tidigare bekräftat att det handlar om en man med en tidsbegränsad anställning inom socialförvaltningen.

Mannen har varit anställd inom hemtjänsten

På en pressträff på tisdagen framkom att mannen jobbat inom hemtjänsten.

— Han hade en tillfällig anställning inom hemtjänsten från februari i år, men är inte längre kvar i verksamheten, säger Karin Mellberg Jansson, HR-chef i kommunen, enligt Strömstads Tidning.

Mannen nekar till brott.

TT
Senaste nytt

Trump nekas på valsedel i Illinois

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

3 timmar sedan
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.