Flera fordon ligger kvar i skredområdet på E6 i Stenungsund. Arkivbild.
Flera fordon ligger kvar i skredområdet på E6 i Stenungsund. Arkivbild. - Foto: Hanna Brunlöf Windell/TT

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.


Trafikverket arbetar med skredsäkring i området och räknar med att komma åt fordonen inom de närmaste veckorna, eller början av nästa år, rapporterar Göteborgs-Posten.

— Vi har börjat i ytterkanten och jobbar oss inåt, säger projektchef Daniel Svensson till tidningen.

Skredet inträffade natten till den 23:e september. Det ledde till omfattande skador på vägbanan och närliggande byggnader. Vägen förstördes helt i båda riktningarna. Flera bilar körde över kanten som uppstod då vägen bröts upp och fastnade nedanför. Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Vad som ligger bakom skredet är ännu oklart. Händelsen utreds av statens haverikommission och parallellt pågår en förundersökning gällande misstänkt grov allmänfarlig vårdslöshet.

TT
Senaste nytt

Ryska hackare tar på sig attack mot myndighet

Oro för Trump när EU vill satsa på försvaret

Köp tillsammans och köp europeiskt. Det är maningen när EU-kommissionen vill få fart på både försvar och försvarsindustri i Europa.

Våldtog 13-åring – döms till 14 års fängelse

En 40-årig man döms till 14 års fängelse för våldtäkt mot barn, mordförsök samt olaga frihetsberövande, rapporterar lokala medier.

Visitationszoner försenas en månad

Regeringen skjuter upp visitationszonerna en månad till den 25 april. Detta efter att Lagrådet kritiserat den snabba hanteringen.

Polisen i Tingsryd rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Konga", skriver polisen på sin hemsida.

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

1 timme sedan
Kina ökar sin försvarsbudget med 7,2 procent, meddelas på den stora årliga folkkongressen som inleds i huvudstaden Peking på tisdagen.