Fängelse för övergrepp på dement

En 58-åring som utsatt en 82-årig dement kvinna för grova sexövergrepp får fem år.


En 58-årig man från Gästrikland som utsatt en 82-årig dement kvinna för grova sexuella övergrepp har dömts till fem års fängelse av Falu tingsrätt, uppger Sveriges Radio Dalarna. Han ska också betala 135 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen fälldes för grov våldtäkt vid tre tillfällen. Övergreppen skedde när mannen besökte 82-åringen på ett boende för senildementa. Eftersom kvinnan har långt framskriden senildemens kunde hon varken värja sig eller berätta om vad som hänt och övergreppen uppdagades först när personalen avslöjade 58-åringen på bar gärning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Domstolsanställda avskedas – hot mot säkerhet

Fem döda i flygkrasch i USA

Ett mindre plan har kraschat utanför Nashville i delstaten Tennessee i USA. Fem personer ska ha omkommit i olyckan.

Minskad försäljning för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars biltillverkning i februari sjönk med 2 procent till 50 315 bilar.

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.