Kändisdesigner i fängelse efter övergrepp

Anand Jon Alexander från America's Next Top Model får minst 59 år i fängelse.


Megakändisar som Mary J Blige och Paris Hilton har gått runt i hans dyra kläder. Men kändisdesignerns glansdagar är över. 35-årige Anand Jon Alexander har dömts till fängelse i minst 59 år för sexuella övergrepp på flickor som aspirerat på att bli modeller.

I november förra året ansåg domstolen att Alexander var skyldig till sexton sexbrott, där offrens ålder sträckte sig från 14 till 21 år. Enligt åklagare skedde övergreppen mellan 2002 och 2007. Alexander sökte upp flickorna på nätet och lovade att de skulle erbjudas exklusiva modellkontrakt och fotojobb, skriver Sky News.

Men när han väl lurat flickorna till lägenheten i Beverly Hills våldtog han dem i stället. Alexander, som har skött sitt eget försvar, önskade en ny rättegång, vilket domaren avslog.

Han är även inblandad i pågående utredningar om sexbrott i Dallas och New York som ännu inte är färdiga, skriver Sky News.

Skrivet av:

Senaste nytt

Så ska USA få använda svenska militärbaser

Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

En gravid kvinna har dött efter att hon och hennes familj träffats av en betongvägg som rasade under jordskalvet i södra Filippinerna. Skalvet utlöste en tsunamivarning, som senare kunde avblåsas.

Morgonens nyheter 3 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

1 timme sedan
Ett par i 50-årsåldern utsattes på lördagskvällen för ett rån i sitt hem i skånska Vellinge. Flera maskerade gärningspersoner beväpnade med ett pistolliknande föremål trängde in i deras villa.

Polisen rapporterar om brand, Härryda

1 timme sedan
"Fullt utvecklad brand i Rävlanda", skriver polisen på sin hemsida.

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

1 timme sedan
Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.