Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisdesigner i fängelse efter övergrepp

Nyheter | 01/09/2009 08:08

Anand Jon Alexander från America's Next Top Model får minst 59 år i fängelse.

Megakändisar som Mary J Blige och Paris Hilton har gått runt i hans dyra kläder. Men kändisdesignerns glansdagar är över. 35-årige Anand Jon Alexander har dömts till fängelse i minst 59 år för sexuella övergrepp på flickor som aspirerat på att bli modeller.

I november förra året ansåg domstolen att Alexander var skyldig till sexton sexbrott, där offrens ålder sträckte sig från 14 till 21 år. Enligt åklagare skedde övergreppen mellan 2002 och 2007. Alexander sökte upp flickorna på nätet och lovade att de skulle erbjudas exklusiva modellkontrakt och fotojobb, skriver Sky News.

Men när han väl lurat flickorna till lägenheten i Beverly Hills våldtog han dem i stället. Alexander, som har skött sitt eget försvar, önskade en ny rättegång, vilket domaren avslog.

Han är även inblandad i pågående utredningar om sexbrott i Dallas och New York som ännu inte är färdiga, skriver Sky News.

Skrivet av: