Kändisdesigner i fängelse efter övergrepp

Anand Jon Alexander från America's Next Top Model får minst 59 år i fängelse.


Megakändisar som Mary J Blige och Paris Hilton har gått runt i hans dyra kläder. Men kändisdesignerns glansdagar är över. 35-årige Anand Jon Alexander har dömts till fängelse i minst 59 år för sexuella övergrepp på flickor som aspirerat på att bli modeller.

I november förra året ansåg domstolen att Alexander var skyldig till sexton sexbrott, där offrens ålder sträckte sig från 14 till 21 år. Enligt åklagare skedde övergreppen mellan 2002 och 2007. Alexander sökte upp flickorna på nätet och lovade att de skulle erbjudas exklusiva modellkontrakt och fotojobb, skriver Sky News.

Men när han väl lurat flickorna till lägenheten i Beverly Hills våldtog han dem i stället. Alexander, som har skött sitt eget försvar, önskade en ny rättegång, vilket domaren avslog.

Han är även inblandad i pågående utredningar om sexbrott i Dallas och New York som ännu inte är färdiga, skriver Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

1 timme sedan
Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.