Kvinnan blev av med körkortet på direkten.
Kvinnan blev av med körkortet på direkten. - Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll & Janerik Henriksson/TT.

Kvinna skrapade ruta med naglarna och blev av med körkortet

En kvinna i 30-årsåldern blev av med sitt körkort eftersom hon hade skrapat framrutan på sin bil med naglarna. Nu döms hon även i tingsrätten för vårdslöshet i trafik.


I slutet av november 2023 såg polisen en bil som upprepade gånger körde över i fel körbana och in i trottoaren. Detta skedde i Borås och föraren skulle visa sig vara en kvinna i 30-årsåldern. Det var P4 Sjuhärd först att rapportera om.

Så får du rutan isfri utan skrapa – på bara några sekunder

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en annan kvinna som inte skrapade bort isen ordentligt från bilens rutor och som på grund av detta fick böter.

Glöm inte att skrapa rutan – det kan stå dig dyrt annars

Blev av med körkortet på plats

Kvinnan i Borås blev stoppad därför att framrutan inte var ordentligt skrapad. Den ska ha varit täckt av is med undantag för några skrap som föraren hade gjort med naglarna. Hon har själv angett att hon såg bra då hon hade bägge framrutorna neddragna för att kunna se ut. 

Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll.

Enkla knepet: Så får du blixtsnabbt bort isen på bilrutan

Kvinnan blev av med kökortet på plats och döms nu i tingsrätten för vårdslöshet i trafik. Straffet blev 40 dagsböter på totalt 2 000 kronor. Och hon är inte det enda fallet – flera personer har fått sitt körkort indraget på grund av oskrapad ruta.

Fick körkortet indraget – på grund av oskrapad bilruta

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!