Pressbyråns anställda fick ingen lön den 25:e.
Pressbyråns anställda fick ingen lön den 25:e. - Foto: Adam Ihse/TT & Adam Wrafter/SvD/TT.

Lönerna uteblev på årets fattigaste dag

24 januari brukar kallas för årets fattigaste dag. Men för Pressbyråns anställda blev dagen efter ännu fattigare.


24 januari brukar kallas för årets fattigaste dag. Men ännu fattigare skulle det bli för Pressbyråns anställda den 25 januari. Deras lön betalades nämligen inte ut, enligt vad flera anställda har uppgett för Göteborgs-Posten

Branscherna som skriker efter folk med månadslön över 31 000

"Typiskt att det händer nu"

En anställd har uppgett är problemet är rikstäckande och att de löner som skulle ha betalats ut på årets fattigaste dag, det vill säga den 24 januari, aldrig kom. 

– Det är problematiskt eftersom januari är årets fattigaste månad. Så det är typiskt att det händer nu, uppger en Pressbyrån-anställd för Göteborgs-Posten.

Kritik mot Pressbyråns nya kampanj med kvinnor: "Oansvarigt"

Pressbyrån: Ingen koppling till de senaste it-attackerna

Kommunikationschef för franchiseägaren Reitan Convenience Sverige är Lennart Schultz som betonar att lönernas försening inte har något att göra med de senaste dagarnas it-attacker, som drabbade bland annat Filmstaden.

– Det är viktigt att poängtera att detta inte har någon koppling till de senaste dagarnas hackerattack som det skrivs om i media, säger han till tidningen. 

Så blir biobesöken på Filmstaden – efter attacken

I stället ska det ha att göra med tekniska problem hos banken. Lönerna kommer att betalas ut den 26:e januari, enligt Schultz.

– Lönerna kommer att betalas ut under dagen, vilket vi precis fått bekräftat av vår bank, säger kommunikationschefen till Göteborgs-Posten. 

Det här är hackergruppen bakom helgens it-attacker

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!