När Café Coloumbias ägare Sofia Forsberg preppade semlor på lördagsmorgonen hade hon lite väl bråttom. Genrebild.
När Café Coloumbias ägare Sofia Forsberg preppade semlor på lördagsmorgonen hade hon lite väl bråttom. Genrebild. - Foto: Anders Wiklund/Henrik Montgomery/TT

Äckliga misstaget på populära kaféet: "Kände stressen"

Den som köpte en semla på Café Columbia i Kisa i lördags fick sig förmodligen en smakupplevelse utöver det vanliga.


När Café Columbias ägare Sofia Forsberg preppade semlor på lördagsmorgonen hade hon lite väl bråttom.

Istället för att fylla semlorna med vaniljkräm, så råkade hon ta aioli.

Semmelprofessorn svarar: Då får man börja äta semlor

Café Columbias miss 

Så fort misstaget uppdagades la kaféet ut en varning på Facebook:

"Detta inlägg riktas till er som köpte vaniljsemlan hos oss igår lördag 27/1. 
Tyvärr så råkade en spritspåse med hemgjord Aioli förväxlas med en spritspåse Vaniljkräm i stundens hetta! Vilket gjorde att semlan fylldes med Aioli och inte Vaniljkräm."

"Det är tråkigt när det händer, och det SKA givetvis inte hända. Men alla kan göra fel någon gång."

Dog kungen Adolf Fredrik för att han åt för många semlor?

Sålde fyra semlor fyllda med aioli

Till Corren säger Sofia Forsberg att hon inte riktigt vet hur hon kunde göra misstaget, men att kaféet bara hann sälja fyra semlor med aiolifyllning innan felet uppdagades. 

– Jag vet inte hur jag tänkte. Det är hårt tryck på semlorna just nu och jag kände stressen krypa på när jag satte igång med fyllningen, säger hon till tidningen och fortsätter: 

– Aiolin och vaniljkrämen har ungefär samma färg och jag glömde att smaka av innan fyllningen kom på plats.

Därför heter det fettisdagen – och därför äter vi semlor

Vidriga upptäckten i Icas flingor fick Miranda att kräkas: "Riktigt äckligt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!