En man som sökte vård behandlades för kraftig huvudvärk och dog kort efter. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.
En man som sökte vård behandlades för kraftig huvudvärk och dog kort efter. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. - Foto: Martina Holmberg/TT & Claudio Bresciani/TT

Man dog av hjärnblödning efter felbehandling på sjukhus

En man sökte vård för sin huvudvärk på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Efter behandlingen föll han ihop i duschen och det visade sig att han drabbats av en hjärnblödning. Kort efteråt dog mannen och nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.


En man som hade huvudvärk kördes akut till Karolinska sjukhuset i Stockholm för behandling. I ett första skede förbättrades mannens tillstånd av de behandlingar han fick på plats, men snart kom det att bli än värre.

Demenssjuk hittad kraftigt nedkyld – släpptes ut ensam i natten

Fick vård för huvudvärk - dog av hjärnblödning

Istället för kraftig huvudvärk visade det sig vara något helt annat mannen drabbats av. Han hade nämligen en hjärnblödning och bara dagen efter vårdbesöket föll han ihop i duschen. Efter att tillståndet först stabiliserats vände det på grund av en ökad blödning och redan följande dag dog han.

Medelålders man dog – fick fel diagnos av laboratoriet

Händelsen anmäls

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), som Nyheter24 tagit del av, anser man att en operation av hjärnblödningen inte bedömdes som aktuell, delvis för att mannen fått blodförtunnande medel. 

Enligt anmälan brast hanteringen i både övervakningen och i överrapporteringen på sjukhuset.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Barn dog hemma på grund av 1177:s felbedömning

Sövda patienter förväxlades på operationsbordet – upptäcktes först när de vaknade

IVO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!