I år blir det inga björnungar på Skansen.
I år blir det inga björnungar på Skansen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det blir inga björnungar på Skansen i år – här är anledningen

Våren är snart här och björnarna på Skansen i Stockholm kan när som helst vakna upp från sitt ide. Men i år blir det inte några björnungar på Skansen. Nyheter24 har varit i kontakt med parken om anledningen bakom.


Vintern börjar lida mot sitt slut och våren står för dörren. Ett väldigt tydligt vårtecken för många är när Skansens björnar vaknar upp ur sitt ide. 

Björnarna har legat och sovit i sitt ide sedan början på vintern. I början på våren brukar de komma ut tillsammans med sina björnungar, som de fött inne i idet.

Här är skandalerna på Skansen vi minns: "Blödde rejält"

Björnmamman Lill-Babs sköts 2021

Nyheter24 har varit i kontakt med Skansen för att höra om björnarna. I fjol vaknade björnarna upp ur idet i slutet på februari, så följer de den trenden kan de vakna i stort sett när som helst. 

År 2021 sköts björnen Lill-Babs till döds, då hon var aggressiv mot sina ungar. Sedan dess har det inte kommit några björnungar på Skansen.

Skansens björnhona Lill-Babs avlivad – attackerade sina ungar

Därför blir det inga björnungar på Skansen i år

Även i år kommer Skansen stå utan björnungar.

– Det kommer inte att födas några björnungar i år. Detta då björnarna som finns på Skansen nu är syskon, säger Skansens pressansvarige Emelie Strömfors till Nyheter24.

Så lever Sir Väs i dag • Ett år efter rymningen från Skansenakvariet – ska bli pappa

Bortflugna lappugglan Percy är tillbaka på Skansen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!