En dömd mördare ansök om permission för att låta sig fotograferas.
En dömd mördare ansök om permission för att låta sig fotograferas. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Bertil Ericson/TT.

Mördare ville låta sig fotograferas – har varnats 58 gånger

Mannen som är i 37-årsåldern dömdes 2020 för mordet på sin fru i Furulund. Nu ansöker han om permission för att låta sig fotograferas.


En man som avtjänar sitt livstidsstraff i Salberga har ansökt om att få permission men blivit nekad. 

Dömdes för mordet på sin fru

Mannen som är i 37-årsåldern dömdes 2020 för mordet på sin fru i Furulund. Sedan han sattes i fängelse har han misskött sig vid 93 tillfällen, enligt Kriminalvården. I samband med dessa incidenter har mannen blivit varnad 58 gånger, vilket är anledningen till att han har blivit nekad permissionen.

Mördaren ville låta sig fotograferas under permission

37-åringen har i sin ansökan uppgett att han vill gå till en fotograf och låta sig fotograferas under en potentiell permission. Förutom detta vill han även fika, promenera i centrum och köpa nya skor.

Men Kriminalvården på Salberga har inte beviljat mannens ansökan på grund av den förhöjda säkerhetsrisken som det innebär.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Präst i 60-årsåldern onanerade framför barn

78-årig kvinna med rullator sparkades ihjäl av ung kvinna

Anställd fick frätande syra i ansiktet – företaget ska böta 200 000 kronor

Mamma högg ihjäl dotter – förnekar brott

Senaste nytt

Pappa sköts ihjäl i felskjutning – två döms

Nya Rysslandssanktioner klubbade

EU-länderna har nu formellt godkänt sitt 13:e sanktionspaket med anledning av Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon betalar tillbaka 1,9 miljoner dollar, motsvarande 19,6 miljoner kronor, till över 700 arbetare i Saudiarabien i ersättning för bland annat olagliga rekryteringsavgifter.