En kvinna har åtalas för mordet på sin dotter.
En kvinna har åtalas för mordet på sin dotter. - Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Mamma högg ihjäl dotter – förnekar brott

Den kvinna som står åtalad för mord på sin dotter och mordförsök på sin son i Vallentuna norr om Stockholm i september bör dömas till livstids fängelse, yrkar åklagare Peter Claesson.


En rättspsykiatrisk undersökning från Rättsmedicinalverket (RMV) visar att kvinnan inte lider av en allvarlig psykisk störning och därmed kan dömas till fängelse.

Den 44-åriga kvinnan misstänks ha angripit sina barn med kniv- och strypvåld. Båda barnen var under 15 år. Dottern dog av sina skador.

"Förnekar brott"

Under rättegången i Attunda tingsrätt har kvinnan förnekat brott.

— Hennes inställning är att hon förnekar brott, att hon inte haft något uppsåt till det som påstås och att hon likaledes har diffusa minnesbilder av natten, säger hennes advokat Johan Ödlund.

Ödlund har i tingsrätten anfört att kvinnan lider av en allvarlig psykisk störning och ville få en överprövning av RMV:s utlåtande i Socialstyrelsens rättsliga råd, men tingsrätten avslog det.

Dom i målet meddelas nästa vecka.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.