Genrebilder på fika och rör.
Genrebilder på fika och rör. - Foto: Janerik Henriksson/TT/ Henrik Montgomery/TT

Smuts och läckande avlopp på populärt café i Västsverige

Ett omtyckt gårdscafé i Västsverige hade flera avvikelser vid en livsmedelskontroll i början på februari. Bland annat läckte avloppet och renhållningen i köket var dålig.


Livsmedel- och hälsaenheten gjorde en livsmedelskontroll på ett café i Västsverige i början av februari. Vid kontrollen framkom det att caféet hade flera avvikelser. 

Lukten fick kunderna att äcklas – nu svarar Lidl på kritiken

Uppfyllde inte alla krav i livsmedelslagstiftningen

Det betyder att alla krav i livsmedelslagstiftningen inte var uppfyllda och caféet kommer att få en uppföljande kontroll för att se till att allt är åtgärdat.

Bland annat så var avloppet till handfatet i köket inte tätt, står det i kontrollrapporten som Nyheter24 tagit del av. “Papper hade använts för att täta. Det var avloppslukt i cafédelen”, står det i rapporten.

Så många tusen semlor sålde omtyckta caféet

Vägrade släppa in kontrollanterna i omklädningsrummet

Personalen släppte inte in Livsmedel- och hälsaenheten i sitt omklädningsrum, då det enligt uppgifter var fullt med saker som skulle kastas.

“Myndigheten har rätt att få tillträde till verksamhetens alla utrymmen”, står det i rapporten.

Hemköp ger bort gratis tårta till alla kunder – här är anledningen

Dålig renhållning i köket

Caféet fick även backning på sin renhållning. “Torrvaror, smutsig handduk, hushållspapper, skärbräda, kantiner förvarades tillsammans och inte åtskilt. Saker som inte hör till köket eller inte används bör plockas bort för att underlätta rengöring”, står det i rapporten.

Det står även att förvaringsutrymmet var smutsigt och att man hanterade och förvarade allergener på ett icke säkert sätt.

Nyheter24 söker caféstyrelsen för en kommentar.

Populärt café i sydöstra Sverige slår igen för gott – efter stor förlust

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!