En illaluktande doft spred sig på en Lidl-butik i Köping.
En illaluktande doft spred sig på en Lidl-butik i Köping. - Foto: Johan Nilsson/TT & Janerik Henriksson/TT

Lukten fick kunderna att äcklas – nu svarar Lidl på kritiken

I en Lidl-butik spred sig en minst sagt otrevlig lukt. Efter kundernas klagomål ryckte miljökontrollanter ut som konstaterade att en avloppslukt spridit sig i butiken. I en intervju med Nyheter24 kommenterar Lidl nu händelsen och förklarar vad som låg till grund för lukten.


Att gå till matbutiken och handla är något som ofta sker på löpande band utan större hinder. Dock fick besökare i en Lidl-butik en anledning till att inte vilja kliva in i affären. Det visade sig nämligen att en viss lukt spridit sig i butiken i Köping vilket fick kommunens miljöinspektörer att rycka ut.

Här är matbutikerna som har billigast mat – de toppar listan

Lidl-butiken luktade avlopp

Efter klagomål från kunder som upplevde en "outhärdlig avloppslukt" i butiken fick kommunens miljöinspektörer rycka ut på en kontroll.

I kontrollrapporten från Köpings kommun, som Nyheter24 tagit del av, framgår det att man hittat så kallade avvikelser som ligger till grund för den minst sagt otrevliga odören.

Där skriver miljökontrollanterna även att butiken luktat i omkring en till två månader utan att tillräckliga åtgärder vidtagits. De anser att man haft bristande rutiner när det kommer till underhåll av lokalen och dess inredning. 

Äckliga misstaget på populära kaféet: "Kände stressen"

Lidl: Därför luktade det i butiken

I en intervju med Nyheter24 bemöter Lidl:s presschef Nahir Aslan uppgifterna om avloppslukten i butiken.

– Det är naturligtvis ett ständigt pågående arbete att hålla våra butiker rena och fräscha för att våra kunder ska kunna genomföra sin handling precis som vanligt. 

Enligt Aslan finns det en förklaring till vad det varit som orsakat problemet.

– Lukten kom till efter att ett vattenlås hade återinstallerats på fel sätt. Efter en spolning av avloppen återinstallerades vattenlåset åt fel håll, vilket gjorde att lukt släpptes igenom. Det är nu åtgärdat och ingen lukt finns i butiken, säger han till Nyheter24.

Den 8 februari kommer miljöinspektörerna följa upp kontrollen för att se till att problemen åtgärdats.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Lidl hyllas efter grova skämtet om Love is blind-Christofer

Kunderna rasar på Coops billiga produkt: ”Livsfarlig”

Matjätten försatt i konkurs – här är butikerna som påverkas

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!