Filip Stiller Borowicz syns inte längre i TV4.
Filip Stiller Borowicz syns inte längre i TV4. - Foto: Skärmavbild: TV4

Därför tvingades Filip Stiller Borowicz bort från Efter Fem

Filip Stiller Borowicz är inte länge en av programledarna för TV4:s populära "Efter fem". Ett beslut som inte togs frivilligt av den 41-årige programledaren.


Filip Stiller Borowicz, 41, började jobba som nyhetsankare på TV4 2016, efter att ha jobbat på både Sveriges Radio och SVT. 

I början av 2023 blev han en av de fasta programledarna i det populära nyhetsprogrammet "Efter fem" och under sommaren syntes han även i rutan i Nyhetsmorgon. 

Här kan du läsa Filip Stiller Borowicz om kärlekslivet: "Nu jäklar ska jag dejta killar".

Filip Stiller Borowicz saknas i Efter Fem

Är du trogen Efter fem-tittare har du kanske märkt att Filip Stiller Borowicz inte synts till i programmet sedan årskiftet. 

Den stora omorganisationen på TV4 har gjort att många profiler fått lämna kanalen eller tvingats till nygamla arbetsuppgifter. En av dem är Anna Lindmarker, som valde att sluta efter 26 år på kanalen. 

Här kan du läsa Anna Lindmarkers skarpa kritik mot TV4: "Anmärkningsvärt".

Andra som fått nya arbetsuppgifter är Rania Shamoun Olsson och Thomas Ritter, som numera syns både i Nyhetsmorgon, men också som nyhetsuppläsare på TV4. 

Nya rollen på TV4

Nu har även Filip Stiller Borowicz tvingats lämna sitt jobb som ett steg i TV4:s sparkpaket. Istället för att synas i rutan, har han fått ta rollen som redaktör för Efter fem sedan årskiftet. 

– Jag blev självklart jätteledsen. Jag hade kämpat så oerhört länge för att bli permanent nyhetsankare på TV4 och äntligen lyckats. Så att förlora det, det kändes tungt, säger han till Expressen.

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!