Bregott möter kritik för sin krympta paket och höjda priset.
Bregott möter kritik för sin krympta paket och höjda priset. - Foto: Caisa Rasmussen/TT, X & Janerik Henriksson/TT.

Kunderna rasar mot Bregott: "Så jävla uselt"

Bregott möter stark kritik från kunderna efter att de gjort smörpaketen mindre och samtidigt höjt priserna. Kunderna misstänker krympflation.


Bregott har ändrat på sina Bregott-paket – för första gången sedan 1969. I samband med de nya förpackningarna har Arla även höjt kilopriserna, något som inte har landat väl hos kunderna. 

Bregotts stora förändring: Så mycket har smöret smyghöjts

"Krympflation lång väg"

Nyheter24 har redan rapporterat om att Jan Bertoft, generalsekreterare för Sveriges Konsumenter, är mycket kritisk till Bregotts höjning av kilopriserna.

– Det här tycker jag luktar krympflation lång väg, sa han då.

Nu har även kunderna reagerat, och särskilt ett inlägg på X, tidigare Twitter, har fått stor spridning. Det är Vänsterpartiets tidigare statssekreterare i Göteborg, Johan Svensson, som har skrivit: "Så jävla uselt @arlasverige". 

Det är flera användare på X som har poängterat att det verkar vara krympflation på gång. Och det går inte hem hos dem. En X-användare skriver att "Krympflation är den ultimata förolämpningen mot konsumenten."

Arlas oväntade satsning: Kaxiga svaret på bråket med Oatly

"Så förbaskat fult agerande Arla"

Ytterligare en användare på X skriver: "Så förbaskat fult agerande Arla". En annan skriver "Hade varit snyggt om ni minskat priset när ni minskade storlekarna".
Screenshot från X.


– Jag förstår att paketen och priserna engagerar. Men vi vill verkligen inte smyga ut det här. Vi har berättat om de nya paketen i media vid ett flertal tillfällen, har Arlas presschef Max Wallenberg skrivit i ett mejl till TV4 Nyheterna.

Till Nyheter24 har Wallenberg tidigare sagt att prishöjningen beror på att det blir dyrare att producera per enhet. 

– Att kilopriset är lite högre på mindre förpackningar är vanligt och beror på att det blir dyrare att producera per enhet. På samma sätt kan kilopriset bli lägre på större förpackningar.

Hård kritik mot Arlas nya mjölkpaket: ”Fruktansvärt”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt föremål hittat – bombskyddet på väg

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.

Tre till sjukhus efter olycka med EPA-traktor

1 timme sedan
"En EPA-traktor med 4 personer ombord i Riala har kört av Bergshamravägen och hamnat i diket.", skriver polisen på sin hemsida.

Humanitära kriser får 4,3 miljarder av Sida

1 timme sedan
Den svenska biståndsmyndigheten Sida ska fördela ut totalt 4,9 miljarder kronor i humanitärt stöd i år. Redan nu betalar man ut lejonparten av det – 4,3 miljarder – till 30 olika humanitära kriser världen över.