Nu varnar Försäkringskassan för bluffen.
Nu varnar Försäkringskassan för bluffen. - Foto: Isabell Höjman/TT & Janerik Henriksson/TT.

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Nu går Försäkringskassan ut och varnar allmänheten. Ett bluffmejl har gått ut till privatpersoner. I mejlet erbjuds elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte gör.


I veckan fick Försäkringskassan larm om ett bluffmejl som spreds. Nu varnar myndigheten för mejlet och uppmanar allmänheten att inte skriva in sina personuppgifter. 

I mejlet erbjuds mottagaren elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte erbjuder. Mottagaren uppmanas i bluffmejlet att gå in på en länk och skriva in sina personuppgifter.

Försäkringskassan varnar för bluffmejl. Foto: Christine Olsson/TT.

Försäkringskassan: "Det kommer inget elstöd 2024"

– Men det kommer inget elstöd 2024. Det är en bluff. Vi hör aldrig av oss och ber om bankkontouppgifter. Varken på mejl, sms eller i brev, säger Cecilia Sobocki som är pressekreterare på Försäkringskassan, till Aftonbladet

Hon berättar att fler och fler har hört av sig. Ännu finns inga siffror på hur många privatpersoner som kan ha fått mejlet och Sobocki uppmanar allmänheten att vara fortsatt vaksam. 

Varningen: "Fyll inte i några uppgifter"

Om man får mejlet ska man slänga det.

– Fyll inte i några uppgifter, utan släng mejlet. Och om man drabbats och fyllt i sina uppgifter ska man kontakta sin bank och polisanmäla, säger hon till Aftonbladet.

Förra året erbjöd Försäkringskassan elstöd under en period, vilket kan vara anledningen till att bedragarna använder just elstöd som lockbete, tror Sobocki.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här: 

Inkassos varning: "Uppmanar allmänheten att vara försiktig"

Försäkringsbolagets skarpa varning till kunderna: ”Bluff”

Har du fått detta sms? Nu varnar Skatteverket för bluffen

Postkodlotteriets nya skarpa varning: "Samvetslösa personer"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vindeln rapporterar om misshandel

Åklagare: Fritt fram att ljuga om ekonomi

Det är fritt fram för åtalade att ljuga i domstolen om sina inkomster i syfte att betala lägre bötesbelopp. Det skriver kammaråklagarna Jan Leopoldson och Jonas Myrdal på DN Debatt och kräver motåtgärder av regeringen.

Misstänkt föremål i Göteborg var ofarligt

Det misstänkta föremålet som hittades på en adress i Frölunda i Göteborg på måndagskvällen var ofarligt. Det berättar polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr för TT.

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

1 timme sedan
Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

1 timme sedan
Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.