Polisens avspärrningar efter en explosion i ett trapphus till ett flerfamiljshus i Lidingö.
Polisens avspärrningar efter en explosion i ett trapphus till ett flerfamiljshus i Lidingö. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Två skadade i explosion vid flerfamiljshus på Lidingö

Två personer har fått lindriga skador i samband med en explosion utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm. Explosionen inträffade strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.


Bedömningen är att detonationen har skett vid entrén till huset och att fasaden och fönster har skadats. Det nationella bombskyddet kommer att undersöka och säkra brottsplatsen.

— Detonationen har skadat entrén kraftigt samt ett antal fönsterrutor. Det var i samband med att fönsterrutorna gick sönder som personerna kom till skada, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

— Vi har inte gripit någon person, av vad jag kan säga just nu.

Andra sprängningen på ett dygn

Det är den andra detonationen på mindre än ett halvt dygn i Stockholmsområdet.

På måndagskvällen inträffade en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Fagersjö, intill Farsta i södra Stockholm. Fem personer fick lindriga skador. Även den händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

— Vi tittar jättenoga om det finns något samband mellan de här två detonationerna. Men de är för tidigt att kommentera det, säger Per Fahlström.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.