Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Hasse Holmberg / TT / Martina Holmberg / TT

Kommunens snöplogar sågas: "Skaffa ordentliga"

Snöovädret som kom in över Sverige i dagarna orsakade snabbt trafikkaos på flera håll i landet. Nu har en kommun sågats för sina snöplogar och sin skottning.


Även om SMHI flaggat för att det skulle komma ett bakslag med snö så var det många som kände sig lite tagna på sängen.

Den stora mängden snö på kort tid skapade problem på flera håll.

Bland annat blev det totalt kaos i trafiken, då många redan hade hunnit byta till sommardäck. Under tisdagen stod bilister i timslånga köer både på E20 och E4 och tillslut fick man rycka in med bandvagnar för att försöka lösa trafikkaoset, vilket Nyheter24 skrev mer om då.

Snöovädret skapar trafikkaos på E20

Snöovädret påverkade flera kommuner

Men även på mindre vägar orsakade snöovädret kaos. På Facebook bad till exempel Götene kommun alla att ha överseende med att gatorna såg ut som de gjorde.

De menade att den stora mängd snö som kom på kort tid var både tung och kompakt, och därför svår att skotta. Något som resulterade i att kommunen var tvungna att hitta lätta platser att samla allt. De menade därför att man börjat använda sig av både trottoarer och utfarter.

“Därför kommer det att finnas gator där trottoarer och utfarter kan komma att plogas igen, detta för att kunna göra körbanorna körbara. Vi behöver hjälpas åt”, skriver kommunen bland annat i sitt Facebookinlägg.

Här är hundraserna som klarar vintern sämst: “Jättenedkylda”

Foto: Risto Bozovic/TT

Kommunen: "Hoppas på din förståelse"

Kommunen skrev även att de hoppas att boende kan ha förståelse för situationen och planera sina resor i god tid eller stanna hemma.

“Då detta är en ovanlig situation så hoppas vi på din förståelse för att det är en situation som inte kommer gå att lösa på önskat sätt. Vi behöver hjälpas åt för att det här ska kunna bli så bra som möjligt.”, skriver kommunen bland annat i sitt Facebookinlägg.

Så får du bilen att klara iskylan på vintern: "Många blir förvånade"

Kommunens snöplogar sågas

Men kommunen möttes inte alls av den förståelse de hoppats på. Istället är boende arga och hånar de snöplogar som används i kommunen för att skotta.

Så får du bilen att klara iskylan på vintern: "Många blir förvånade"

"Klart det är kämpigt med en trädgårdstraktor?".

"Märkligt, när jag var liten hade vi massor med snö jämfört med idag… Men det var alltid välplogat på gator och trottoarer… Men de körde inte heller med små traktorer utan stora samt lastmaskiner och forslade bort snön på lastbilsflak…".

"Jag har ett förslag…. Börja tidigare så blir det inte lika mycket och tungt nästa gång".

"Ja med den lilla traktorn förstår jag att det blir tungt".

"Det är ju en leksakstraktor skaffa ordentliga grejor vi bor i Norden".

Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!