Åtalas för målade kycklingar

En 27-åring har åtalats för djurplågeri i samband med en trollerishow på F12.


En 27-åring har åtalats för djurplågeri i samband med en trollerishow på lyxkrogen F12 i Stockholm förra året, skriver Metro. Han åtalas för att ha målat kycklingar och höns, samt ha stressat dem med hög musik och nattklubbsgäster som drog i dem och kände på dem.

Klubben hade zoo-tema och tanken var att gästerna också skulle klä ut sig till djur. Förutom kycklingar fanns också möss, svanar och akvariefiskar på festen.

– Vi tycker att det är väldigt kul med djur och hade zoo-tema. Sen visade det sig så olyckligt att en kyckling dog. Det var inte avsikten över huvud taget, sade en av klubbarrangerna bakom festen, Ulrich Bermsjö, till DN i december förra året.

Åtalet mot 27-åringen bygger på veterinärutlåtanden. Djuren var kraftigt nedkylda när de omhändertogs och färgen de målats med gjorde det nästan omöjligt för dem att påverka sin kroppstemperatur. Den kan dessutom vara väldigt giftig.

27-åringen nekar till brott.

Skrivet av:

Senaste nytt

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

Sju döda i attacker mot Hizbollah

Sju Hizbollah-medlemmar uppges ha dödats i två separata attacker i södra Libanon.

Gamla gruvor kan bli batterier

Suget efter förnybar energi är stort för att klara klimatomställningen. Men när solen inte skiner och vinden inte blåser behövs sätt att lagra energin – och det har fått företag att vända blicken mot underjorden.

Polisen i Stockholm rapporterar om ordningslagen

"En grupp av individer har hållit upp spärrarna och även knutit upp dessa med snören vid en tunnelbanestation i Midsommarkransen.", skriver polisen på sin hemsida.

Man på äldreboende död efter fall från fönster

En man i 80-årsåldern har avlidit sedan han på okänt sätt tagit sig ut genom ett fönster på ett äldreboende i Eda kommun, skriver SVT Nyheter Värmland.

Kung Harald har fått en tillfällig pacemaker

Norges kung Harald har fått en tillfällig pacemaker inopererad på sjukhuset på ön Langkawi i Malaysia, skriver det norska kungahuset i en uppdatering.