Skara sommarland bjuder vissa gäster på fri entré.
Skara sommarland bjuder vissa gäster på fri entré. - Foto: Adam Ihse/TT/Grøtt, Vegard Wivestad/TT

Därför får bara vissa gratis entré på Skara sommarland i år

Skara sommarland är en av Sveriges största nöjesparker, med nästan 300 000 besökare varje år. I år fyller nöjesparken 40 år och kommer bjuda på gratis entré, men bara till vissa gäster.


Skara sommarland är ett omtyckt äventyrsland i Axvall öster om Skara. Parken grundades och invigdes av Bert Karlsson den 7 maj 1984. 

Skara sommarland är en av Sveriges största nöjesparker, med nästan 300 000 besökare varje år. Sedan 2001 ägs Skara sommarland av Parks & Resorts Scandinavia AB, som också äger Gröna Lund, Furuvik och Kolmården.

LÄS MER: Skara sommarland höjer priserna – inga planer på billigare biljetter för barn

Skara sommarland firar 40 år

På Skara sommarland finns både Skandinaviens största vattenpark med äventyrsbad och ett tivoli med berg- och dalbanor och olika karuseller.

I år kommer Skara sommarland att bjuda vissa gäster på gratis entré till nöjesparken. Eftersom det var 40 år sedan nöjesparken grundades i år så vill de fira det med ett 40-årsjubileum.

MISSA INTE:

Kolmården höjer priserna – så dyrt blir det för en barnfamilj att besöka parken

Olycka med 11-åring på Skara sommarland

Därför får vissa gäster gratis entré på Skara sommarland

För att fira detta kommer parken att bjuda alla i närområdet som fyller 40 år i år på gratis entré. Man kommer att få hem ett grattiskort med posten, vilket även Skaraborgs läns tidning rapporterat om.

Den 29 juni i år kommer parken att även hålla en jubileumsfest med olika aktiviteter, för att fira sina 40 år som nöjespark.

– Den här säsongen ser jag verkligen fram emot att få fira tillsammans med våra gäster! Vi firar vårt 40-årsjubileum genom att bland annat bjuda alla som fyller 40 år på fri entré, har premiär för en helt ny äventyrsföreställning och ställer till med en stor jubileumsfest den 29 juni, säger Christoffer Östling, tillförordnad vd på Skara sommarland, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Anonyma miljardärsyskonen äger Gröna Lund – har tjänat en förmögenhet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!