Stöldvåg mot Systembolaget. Genrebilder.
Stöldvåg mot Systembolaget. Genrebilder. - Foto: Izabelle Nordfjell/TT/Fredrik Sandberg/TT

Stöldvåg mot Systembolaget – tre inbrott på tre timmar

Under natten till måndag så gjorde ett gäng en stöldvåg. De gjorde inbrott på tre olika Systembolaget-butiker på tre timmar. Polisen tog upp jakten på en mörk Audi, som de misstänkta gärningsmännen körde.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Natten till måndag gjorde ett gäng tjuvar en stöldkupp mot Systembolaget. På tre timmar hann de råna tre stycken Systembolaget-butiker.

LÄS MER: Nya stora förändringen på Systembolaget – gäller från och med i dag

Första larmet kom vi klockan 03.03

Vid klockan 03.03 påbörjades det första inbrottet, vilket polisen i region Öst fick larm om. Gänget bröt sig in i Systembolagets butik i Gnosjö.

– Man har brutit upp en bakdörr och tagit sig in. En mörk Audi ses lämna platsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i Väst till Aftonbladet.

40 minuter efter första larmet inkom ett nytt larm om att gänget brutit sig in på Systembolaget i Tranemo. Och vid 04.46 går det tredje larmet på Systembolaget i Hylte.

– Där man tagit sig in baksidan och kommer in i butiken.

MISSA INTE:

Ändringen på Systembolaget – efter 56 år: "Hej då..."

Så mycket höjs priserna på Systembolaget

Polisen jagade mörk Audi

I samband med inbrotten ska en mörk bil av märket Audi ha setts lämna platsen med minst två gärningsmän. Polisen tog upp en jakt på bilen.

– En patrull får syn på dem och påbörjar ett efterfölje som slutar Hallaböke utanför Hylte, säger Thomas Fuxborg till Aftonbladet.

Under polisjakten krockar patrullen med Audin och jakten avslutas. 

– De är oklart vem som kör på vem. Man avbryter jakten och Audi försvinner söderut mot region syd, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Kritiken mot Systembolagets nya förändring: "Känns lite DDR"

Nu samarbetar flera regioner

Nu samarbetar både region Öst, Väst och Syd för att få tag på gärningsmännen. Man misstänker att det är samma tjuvar som gjort inbrott på de olika Systembolaget-butikerna. 

Om gärningsmännen fick med sig något vid inbrotten är ännu oklart, men brottsrubriceringen är i nuläget stöld genom inbrott.