Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Geir Olsen

Nya stora förändringen på Systembolaget – gäller från och med i dag

Den 18 september börjar Systembolagets nya stora förändring att gälla. Från och med då ska det nämligen gå lika bra att visa upp e-legitimation som pass och körkort när man handlar.


För ett tag sedan gick Systembolaget ut med att de gjorde en stor förändring, efter 56 år. De ska nämligen sluta med sina plastpåsar, något som Nyheter24 skrev mer om då.

Ändringen på Systembolaget – efter 56 år: "Hej då..."

Systembolagets stora förändring

Men nu har Systembolaget gjort ännu en stor förändring, som börjar gälla från och med i dag, den 18 september. Systembolaget ska nämligen börja godkänna e-legitimation, något som de inte gjort tidigare. Det är endast de e-leg skapade i av bank-id som kommer att godkännas.

Foto: Skärmavbild/Systembolaget Instagram

Så skaffar du e-legitimation

När Nyheter24 kontaktade Systembolagets presskontakt så bekräftade det kommentaren på Instagram. Så från och med i dag ska det alltså gå lika bra att handla med e-legitimation som med körkort och pass.

E-legitimation skaffar man sig genom att scanna sitt nationella id eller pass i bank-id appen. Sedan är det bara att följa instruktionerna i appen. Då får man ett digitalt id, som nu alltså ska gå att visa upp i kassan på Systembolaget.

/
Relaterat
Ändringen på Systembolaget – efter 56 år: "Hej då..."
Efter 56 år väljer Systembolaget nu att göra sig av med sina plastpåsar. Nu uppmanas kunder istället handla med en egen medhavd påse.
Pranket mot Systembolaget – öppnar popup-store på en söndag: "Kommer polisanmäla"
En man på Tiktok är känd för att göra olika typer av "pranks" på företag. Denna gång låtsades han komma från Systembolaget och höll en popup-store en söndag i deras namn. Men det uppskattade inte Systembolaget, som kommer polisanmäla händelsen.
Systembolagets stora förändring när du ska handla i höst: "Måste ske direkt i butiken"
Systembolaget genomgår en rad förändringar under hösten 2023 varav en av dem redan märks av i vissa butiker. Snart kommer det att vara alla.
Systembolaget lägger upp bild på en man i skyddsdräkt: "Risk för explosion"
Systembolaget publicerade nyligen en bild på en man som täcks av en skyddsdräkt. Och nu avslöjar de anledningen bakom.
Senaste nytt

Mordet på Tove i Vetlanda: Här är allt som hänt i fallet

Frågan i Sunaks tal: Blir det några snabbtåg?

När vågar Tories hålla val? Och ska den omtalade biljonjärnvägen kapas? Det är frågorna i fokus när Storbritanniens premiärminister i dag håller tal på partikongressen i Manchester.

Nio av tio gängkriminella återfaller i brott

Hela 91 procent av ungdomarna med gängkoppling som döms till sluten ungdomsvård återfaller i brott inom några år, enligt en ny rapport.

Tovefallet prövas på nytt – det här har hänt

Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove, 21, i tingsrätten. På onsdagen inleds den nya rättegången i Göta hovrätt. Det här har hänt hittills i det uppmärksammade fallet.

Flygresor fortsätter öka – till utlandet

Svenskarnas flygresor ökade i september med fem procent jämfört med samma månad 2022, enligt ett pressmeddelande med statistik från statliga Swedavias flygplatser. Utvecklingen beror främst på ökat utrikesresande från Arlanda.

Statsvetare: Bäddar för nya kriser i USA

Beslutet att avsätta Kevin McCarthy visar på en spricka inom Republikanerna som kan leda till nedstängning i USA – och problem för Ukraina. Det menar statsvetaren Chris Galdieri, som flaggar för att de kommande veckorna kan bli tumultartade.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.