Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Geir Olsen

Nya stora förändringen på Systembolaget – gäller från och med i dag

Den 18 september börjar Systembolagets nya stora förändring att gälla. Från och med då ska det nämligen gå lika bra att visa upp e-legitimation som pass och körkort när man handlar.


För ett tag sedan gick Systembolaget ut med att de gjorde en stor förändring, efter 56 år. De ska nämligen sluta med sina plastpåsar, något som Nyheter24 skrev mer om då.

Ändringen på Systembolaget – efter 56 år: "Hej då..."

Systembolagets stora förändring

Men nu har Systembolaget gjort ännu en stor förändring, som börjar gälla från och med i dag, den 18 september. Systembolaget ska nämligen börja godkänna e-legitimation, något som de inte gjort tidigare. Det är endast de e-leg skapade i av bank-id som kommer att godkännas.

Foto: Skärmavbild/Systembolaget Instagram

Så skaffar du e-legitimation

När Nyheter24 kontaktade Systembolagets presskontakt så bekräftade det kommentaren på Instagram. Så från och med i dag ska det alltså gå lika bra att handla med e-legitimation som med körkort och pass.

E-legitimation skaffar man sig genom att scanna sitt nationella id eller pass i bank-id appen. Sedan är det bara att följa instruktionerna i appen. Då får man ett digitalt id, som nu alltså ska gå att visa upp i kassan på Systembolaget.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!