Bearnaisesås & ägg
Bearnaisesås & ägg - Foto: Matthew Mead/TT & Jessica Gow/TT

Flera personer sjuka i salmonella – åt bearnaisesås

Hittills i år har åttio personer insjuknat i salmonella efter att ha ätit råa ukrainska ägg i olika rätter, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Det senaste fallet handlar restauranggäster som har smittats av bearnaisesås.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

De som har blivit sjuka ska ha ätit löskokta ägg eller icke upphettade ägg i exempelvis majonnäs, bearnaisesås, skagenröra och pasta carbonara.

Äggen ska ha sålts till både privatpersoner i butiker som inte tillhör de större kedjorna och till restauranger.

Ukrainska ägg ska ha analyserats vid flera tillfällen utan att ha påvisat salmonella.

LÄS MER: Åtalad för yxmord i Växjö 2011 frias

LÄS MER: Misstänkt olaga hot mot skola

LÄS MER: Fem år efter branden: Notre Dames klockor ringer

LÄS MER: Efter kaosscenerna i Amsterdam: "Backar inte"

Livsmedelsverkets rekommendationer

Livsmedelsverkets rekommendation är sedan länge att inte äta råa ägg från andra länder än Sverige, Norge, Finland och Danmark.

TT
/
stats