Papa Dee döms för misshandel

- 20/10/2008, 13:34 -

Tingsrätten dömer Daniel Wahlgren, alias Papa Dee, för ringa misshandel på sin fru den 14 september.

Daniel Wahlgren, alias Papa Dee döms för ringa misshandel på sin fru den 14 september. Det har varit en rejäl mediecirkus kring Daniel Wahlgren sedan han misstänktes för att ha misshandlat sin fru den 14 september. Nu kommer den fällande domen. Åklagare Elisabet Kindblom yrkade på 8 månaders fängelse för grov misshandel, men Wahlgren får dagsböter, sammanlagt 8 400 kronor för misshandeln på Mäster Samuelsgatan.

Åtalet som avsåg den misstänkta misshandeln i parets hem på Bellmansgatan, ogillas. Det var där hustruns huvudskador ska ha tillfogats och hon hittats skadad av flera vittnen. Daniel Wahlgren nekar fortfarande till brott.

Bakgrund

Åtalet mot Daniel Wahlgren, alias Papa Dee, gäller grov misshandel av Wahlgrens fru natten till den 14 september. Det var efter en festkväll på en kändiskrog i Stockholm som Papa Dee ska ha misshandlat sin fru enligt vittnesuppgifter.

Ett vittne berättar att Daniel Wahlgren "slängt in sin fru in i en stenvägg" på Mäster Samuelsgatan. Senare hittades hustrun blodig i trappuppgången till parets bostad. Hon hade slagits i huvudet med ett "trubbigt föremål".

Åtalet styrks av sex vittnen som berättat om sina iakttagelser av misshandeln. Dessutom kallade rätten Walhgrens före detta flickvän som uppgav att han misshandlat henne också då de var tillsammans.

Ett rättsläkarintyg presenterades också som bevis mot att frun skulle ha tillfogat sig huvudskadan själv, vilket hon uppgivit i tidigare förhör. Brottsplatsen lyftes också fram som bevis för att misshandel ägt rum, då möbler och krukväxter legat omkullvälta bland blodpölar. Hustruns blod har hittats i lägenheten, i trappuppgången och bland annat på en herrklocka samt ett blockljus.

Daniel Wahlgren företräds av advokat Ola Salomonsson som har menat att en fällande dom inte varit självklar, trots bevisningen.

Skrivet av: