Jordgubbar är ljuvliga enligt många, men en liten handling kan förstöra mycket av glädjen med dem.
Knapriga och kalla jordgubbar direkt från kylskåpet har länge varit en sommartradition, men enligt Huffington Post har det visat sig att vi har ätit dem helt fel.
MISSA INTE: Kunder flyttar jordgubbar – branschen vädjar
Jordgubbar ska inte serveras kalla – enligt experten
Jordgubbar bör inte serveras kalla, menar bärproducenten Driscoll’s.
Enligt deras rekommendationer bör jordgubbar tas ut ur kylskåpet en till två timmar innan de äts. På så sätt hinner de nå rumstemperatur och därmed utveckla sin fullständiga smak.
Låt jordgubbarna stå på köksbänken i sommar
Driscoll’s betonar att jordgubbar kan förvaras i upp till fem dagar i originalförpackningen i kylskåpet, men att de smakar bäst när de får värmas upp lite innan servering. De rekommenderar också att man sköljer dem precis innan man äter dem.
Driscoll’s är inte de enda som ställer sig bakom detta, skriver tidningen. Southern Living rekommenderar en halvtimme på köksbänken, BBC Good Food säger en hel timme och Worcestershire County Council har sagt att jordgubbar bör uppnå rumstemperatur innan servering.
Dan Souza från America’s Test Kitchen förklarar varför det fungerar: ”Bara lite värme räcker för att dra ut aromerna från frukten och ut i luften, medan kyla dämpar de söta smakerna.”.
Slutsatsen är tydlig: Om man vill få ut det mesta av jordgubbar i sommar bör man låta dem stå på köksbänken ett tag. Det är en liten förändring som kan göra stor skillnad, skriver tidningen.