Här är vinet som tar bort värken

Ken Creek gör redan stor succé.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nu kan du dricka vin utan att ha huvudvärksångest. Ett nytt australiskt vin Ken Creek är på väg in i Systembolagets sortiment. Vinet sägs ge vindrickaren bättre förutsättningar att klara sig undan migrän. I Norge har det blivit en försäljningssuccé där det på ett år sålde 450 000 liter.

– Många, i synnerhet kvinnor, upplever obehag även av små mängder rött vin. De undviker därför rödvin helt och hållet även om de tycker att det är gott. Vi är därför glada att kunna presentera det första vinet i Sverige som har reducerade halter av histamin och tannin, ämnen som kan vara upphov till överkänslighet, menar Stefan Olmås, marknadschef för Arcus i Sverige.

Ken Creek-vinet innehåller såväl shiraz- som cabernet sauvignon-druvor, har mindre garvsyra i form av färre tanniner samt reducerat antal histaminer. Att det just innehåller färre histaminer gör vinet unikt.

– Visst är det så att histaminer sägs ge migrän, men samtidigt kan det ju bero från fall till fall om huvudvärken beror på histaminerna eller på alkoholen, säger Lennart Agén, biträdande presschef på Systembolaget, till Dagens Industri.

Skrivet av: