Slogs ner av urinerande ungdomsgäng

Mannen vårdas nu på intensiven.


En man i Umeå misshandlades grovt av ett gäng ungdomar på fredagskvällen. Han såg ungdomarna urinera mot hans staket i ett radhusområde i stadsdelen Ersboda och gick ut för att säga åt dem att sluta. Då överfölls han av gänget på sex till åtta ungdomar.

Mannen fick ta emot sparkar och slag med tillhyggen som käppar och en skyffel. Han fick bland annat kraftiga skador i huvudet och en arm avslagen. Mannen vårdas på intensivvårdsavdelning.

– Vi arbetar med att samla in vittnesuppgifter. Vi har ännu ingen skäligen misstänkt men vi har vissa spår att gå på, säger Kenneth Jonsson, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten, till TT.

– Vi har hopp om att vi ska lösa delar av det här i alla fall, säger vakthavande befäl Dan Andersson till VK.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Polisen i Åre rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E14 mellan Strand och Uppland.", skriver polisen på sin hemsida.

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

1 timme sedan
Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

1 timme sedan
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

1 timme sedan
Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

2 timmar sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.