Ingen gripen för knivdåd på Öland

- 22/06/2009, 14:42 -

Polisen har inte kunnat ringa in någon misstänkt för knivdådet på Öland.

Polisen har inte kunnat ringa in någon misstänkt för knivdådet på Öland på midsommarnatten då en 21-årig man dog och tre personer skadades lindrigt.

Flera personer deltog i bråket på Gröndals camping i Köpingsvik norr om Borgholm. Uppemot 70 personer har hörts av polisen, men ännu så länge har polisen haft svårt att klarlägga händelseförloppet.

– Vi vet inte riktigt om det var en gänguppgörelse. Fyra till fem personer slogs men om det var en eller flera gärningsmän vet vi inte, säger Ulf Karlsson, informationschef vid polisen i Kalmar län.

Händelsen rubriceras som dråp och dråpförsök. Den 21-årige mannen från Linköping avled av sina skador, medan två män och en kvinna fick lindrigare knivskador.

Det fanns många på campingplatsen när slagsmålet utbröt natten till midsommardagen. SOS-Alarm fick larmet om knivskärningen strax före 01.

Kalmarpolisen söker särskilt två kvinnor som kan vara huvudvittnen till bråket som urartade. De misstänks inte för något brott, men polisen hade på måndagen inte kommit i kontakt med dem.

Även om många har hörts så har polisen inte fått något signalement på någon misstänkt gärningsman.

– Det hela är lite rörigt och vi får säkert förhöra om personer, säger Ulf Karlsson.

Skrivet av: