Söndag 17 Okt
Stockholm

Folk rusade efter flytvästar

Besättningen visste inte vad som hade inträffat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 17-årig uppsalabo som var passagerare på färjan Gotlandia II berättar om skräckminuterna ombord.

– Det kändes som hela däcket skulle krossas. Folk sprang efteråt omkring, upp och nedför trapporna, en del tog på sig flytvästarna. Det säger Ellen Landahl till Uppsala Nya Tidning .

Det var inte mer än tio minuter kvar till kajen när olyckan var framme. Ellen märkte hur det började skaka i båten och hon trodde först att de kört in i ett berg. När paniken bröt ut började folk desperat leta efter flytvästar.

– Folk började springa upp och nedför trapporna, andra letade efter flytvästar. Jag fick höra att folk hade skadats.

Men det var inte bara passagerna som undrade vad som hade hänt. Ellen tyckte att det var obehagligt att besättningen inte heller visste vad det var frågan om.

- Lite skrämmande var att ingen i besättningen visste någonting. Jag gick fram och frågade, vad händer nu? "Jag vet lika lite som du. Kan inte säga någonting.", blev deras svar.

Den demolerade båten, som fick ena sidan krossad, lade senare till vid kajen. Minst fem personer skadades i olyckan. En kvinna som satt på den plats där båten slets sönder berättar om vad hon upplevde.

– Jag satt vid fönstret på vänstersidan, tittade upp och hann tänkta, hjälp vad är det här? Jag kände att jag har blod i hela ansiktet från ett jack i huvudet. Jag vände mig om och såg hur någon började såga loss en person bredvid mig som var fastklämd berättar kvinnan för Expressen.

Kvinnan togs sedan om hand av sjukvårdare. Hennes skador bedöms som lindriga.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela