Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knuffade ner polis i älv

Nyheter | 10/09/2009 07:01

Skulle få 1000 kronor av kompisarna för att putta ner polisen.

UMEÅ. En 21-årig man som knuffat ner en polis i en älv har åtalats för våld mot tjänsteman.

Händelsen inträffade i slutet av maj i år under en fest på kajen vid Trädgård. Polisen hällde ut 21-åringens öl när han plötsligt blev nedputtad i vattnet.

– Helt plötsligt kände jag att något närmade sig med en hög hastighet bakifrån, säger polismannen i utredningen kring brottet. Jag hann aldrig uppfatta vad som hände förrän jag insåg att jag befann mig under vatten och att någon hade tacklat ned mig i älven, säger polisen till VK.

Polisen, som drabbades av panikkänslor, kunde inte ta sig upp och fick simma runt ett 20-tal meter innan han lyckats klättra upp ur det kalla vattnet.

Mannen säger att han skulle få 1000 kronor av sina kompisar om han puttade ner polisen. Dock är han osäker på vem som lovade honom pengarna, eftersom han var mycket berusad vid tiden för händelsen.

21-åringen är känd av polis sedan tidigare och är bland annat dömd för rattfylleri, olaga hot, hemfridsbrott och ofredande.

Polisen begär 10 320 kronor i ersättning för kränkning och psykiskt lidande, skriver VK.

Skrivet av: