Stal 92 lådor vodka

Rånarna stack upp en kniv under hakan på den nyvakne chauffören.


ÖDESHÖG. En lastbilschaufför från Lettland vaknade i dag när två män lastade av vodka från hans släp. Rånarna kom undan med 92 lådor sprit.

Chauffören skulle köra vodka mellan Danmark och Riga men tog sig en liten sovpaus i Ödeshög.

Plötsligt vaknade han till av att hela släpet gungade. Utanför fick se han att kapellet hade skurits sönder och att flera lådor stod lastad på en militärgrön lastbil. En av männen ska ha hotat honom med kniv.

I varje låda fanns tolv flaskor vodka.

Polisen har varit på platsen för att säkra spår.

Enligt chauffören var båda männen mörkhyade och mellan 30 och 40 år, skriver Norrköpings Tidningar.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ukraina: Ryskt fartyg vid Krim träffat

Börsen mot svag öppning nedåt

Det pekar svagt nedåt i terminshandeln på IG Markets inför tisdagens öppning på Stockholmsbörsen. Det ligger i linje med utvecklingen på börserna i Frankfurt och London.

Stort bakslag för Iphone-försäljningen i Kina

Försäljningen av Apples Iphone-mobiler föll med 24 procent under årets första sex veckor jämfört motsvarande period i fjol, enligt analysföretaget Counterpoint Research. Därmed sjönk Iphone till plats fyra på den kinesiska marknaden när det gäller så kallade smarta mobiltelefoner.

Över 800 avrättades i Iran i fjol

Iran avrättade 834 människor under 2023. Det är den högsta siffran sedan 2015, visar en färsk rapport. Under året genomfördes 43 procent fler avrättningar jämfört med 2022.

Morgonens nyheter 5 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Rekordmånga ringer 112: "Oro i samhället"

Förra året fick SOS Alarm fler samtal till 112 än någonsin tidigare. Trots det lyckades man minska svarstiderna. Vi har en bättre förmåga att hantera det nu, säger Douglas Norström, pressansvarig vid SOS Alarm.