Haschrökande brottsoffer nekas ersättning

Brottsoffermyndigheten tänker inte ersätta 23-årig man i Norrköping.


NORRKÖPING. Brottsoffermyndigheten vägrar att ersätta en 23-årig man som blev rånad i sitt hem i Norrköping. Anledningen är att mannen köpt och rökt hasch med männen som rånade och misshandlade honom.

Med både sparkar och slag riktade mot huvud och kropp misshandlades 23-åringen av två män i hemmet. Samtidigt stal männen hans värdesaker. Båda hade följt med honom för att röka hasch i lägenheten, skriver Norrköpings Tidningar.

I sitt beslut skriver Brottsoffermyndigheten att 23-åringen genom sitt handlande utsatt sig för en ökad risk att skadas och att han därför inte ska ha någon ersättning.

De två männen dömdes i tingsrätten för brottet och ska betala skadestånd till 23-åringen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.