Haschrökande brottsoffer nekas ersättning

Brottsoffermyndigheten tänker inte ersätta 23-årig man i Norrköping.


NORRKÖPING. Brottsoffermyndigheten vägrar att ersätta en 23-årig man som blev rånad i sitt hem i Norrköping. Anledningen är att mannen köpt och rökt hasch med männen som rånade och misshandlade honom.

Med både sparkar och slag riktade mot huvud och kropp misshandlades 23-åringen av två män i hemmet. Samtidigt stal männen hans värdesaker. Båda hade följt med honom för att röka hasch i lägenheten, skriver Norrköpings Tidningar.

I sitt beslut skriver Brottsoffermyndigheten att 23-åringen genom sitt handlande utsatt sig för en ökad risk att skadas och att han därför inte ska ha någon ersättning.

De två männen dömdes i tingsrätten för brottet och ska betala skadestånd till 23-åringen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.